ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το Κέντρο Ενεργειακού Τζακιού διαθέτει στην αγορά μόνο γνωστά, επώνυμα και γνήσια ποιοτικά προϊόντα, τα οποία έχουν αποκτηθεί νόμιμα από τις κεντρικές αντιπροσωπίες και τους εξουσιοδοτημένους διανομείς της εκάστοτε εργοστασίου. Τα τεχνικά και ειδικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και άλλα στοιχεία και οι πιστοποιήσεις τους, αναφέρονται στις περιγραφές τους, αλλά και στα websites των κατασκευαστών τους. Καλύπτονται από την εγγύηση των εργοστασίων παραγωγής και τηρούν όλες τις αναγραφόμενες προδιαγραφές. Όλα τα προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι ελεγμένα από τον κατασκευαστή τους σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας από τον κατασκευαστή τους.

Στο διάστημα εντός εγγύησης (έναρξη της οποίας θεωρείται η ημερομηνία του παραστατικού πρώτης αγοράς), παρέχονται δωρεάν ανταλλακτικά και εργασία για βλάβες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του χρήστη – εκτός αν ορίζονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένα προϊόντα που αναγράφονται πιο κάτω. Για χρήση της εγγύησης αρκεί μόνον η προσκόμιση του αποδεικτικού αγοράς (απόδειξη λιανικής πωλήσεως, τιμολόγιο αγοράς κτλ.). Προαιρετικά, εφόσον παραλάβετε κάποια συσκευή και εντοπίσετε την εγγύηση της μέσα στην συσκευασία, μπορείτε να την στείλετε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικά όριο στον εκάστοτε κατασκευαστή. Αυτό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση απώλειας του αποδεικτικού αγοράς, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η συσκευή βρίσκεται εντός εγγυήσεως.

Για τον προσδιορισμό της βλάβης του προϊόντος θα πρέπει αυτό να ελεγχθεί από το τεχνικό τμήμα του κεντρικού διανομέα Ελλάδος / επίσημο εισαγωγέα της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά πορίσματα βλάβης ή αιτιών βλάβης από οποιοδήποτε τεχνικό συνεργείο ή τεχνικό ή άλλο μη εξουσιοδοτημένο όργανο πέρα από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή εξουσιοδοτημένο όργανό του.  Επίσης για την αποδοχή του προϊόντος προς αντικατάσταση από τον κατασκευαστή – εισαγωγέα, το προϊόν δεν πρέπει να έχει υποστεί αντικανονική χρήση ή να φέρει σημάδια κακής μεταχείρισης (γρατσουνιές, χτυπήματα, σπασίματα, υγρασία, σημάδια οξείδωσης, στρεβλώσεις, ….κ.α.) ή  να μην έχει συντηρηθεί. Δεν αναγνωρίζονται οι βλάβες στα ηλεκτρονικά μέρη σε περιπτώσεις πτώσεις τάσης ή λάθος συνδεσμολογίας. Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί πλήρες. Επίσης η συσκευασία θα πρέπει να είναι πλήρης και σε άριστη κατάσταση (όπως ακριβώς αγοράστηκε). Τα έξοδα επιστροφής προϊόντων που είναι εντός εγγύησης επιβαρύνουν εμάς (συνολικά από και προς πελάτη και κατασκευαστή). Σε περίπτωση όμως που το προϊόν δεν καλύπτεται από τους όρους εγγύησης του κατασκευαστή ή το προϊόν δεν παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τα συνολικά έξοδα μεταφοράς αμφίδρομα (παραλαβής και αποστολής τόσο από και προς την αντιπροσωπεία όσο και από και προς τo kentro-sompas.com) επιβαρύνουν τον πελάτη.

Ειδικοί όροι εγγυήσεων

Εγγύηση για προϊόντα θέρμανσης (τζάκια / σόμπες / θερμαντικά σώματα)

Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης ο κατασκευαστής υποχρεούται να αντικαταστήσει δωρεάν τα ελαττωματικά μέρη, εφόσον είναι συνέπεια προβληματικών υλικών ή ελαττωμάτων στην κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, η επίσκεψη και τα υλικά του συνεργείου τοποθέτησης είναι χρεώσιμα.  Η επίσκεψη και τα υλικά του συνεργείου τοποθέτησης επίσης χρεώνονται όταν το ελάττωμα εντοπίζεται σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης και δεν έχει σχέση με το προϊόν και την κατασκευή του. Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει τα τζάμια, τα βεντιλατέρ, τα κεραμικά, τα ηλεκτρονικά και τα πυρότουβλα ή ζημιές που μπορεί να προκληθούν από πτώση τάσης στα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά μέρη. Η εγγύηση των προϊόντων θέρμανσης αφορά τα σταθερά τμήματα χυτοσιδήρου και χάλυβα που αποτελούν τη δομή του μηχανήματος και καλύπτει μόνο το κόστος του τεμαχίου που κρίνεται ελαττωματικό ή αποζημίωση αντιστρόφως ανάλογη των ετών που έχουν παρέλθει από την ημερομηνία αγοράς.

Η εγκατάσταση και το προϊόν πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται κάθε χρόνο (επιθεώρηση συνδέσμων, ανίχνευση υγρασίας, χρήση ειδικών αντιπηκτικών, έλεγχος προστατευτικών μερών, προστασία κατά τις περιόδους μη χρήσης) και ο συντηρητής να ενημερώνει και να υπογράφει ανάλογα το δελτίο συντήρησης. Σε ότι αφορά στις συσκευές από χάλυβα ή τις εσωτερικές επενδύσεις από βερμικουλίτη / πυρότουβλο, δεν θεωρούνται κατασκευαστικά ελαττώματα τυχόν μικρές παραμορφώσεις που αυτά εμφανίζουν λόγω των ιδιοτήτων των υλικών αυτών κατά τη λειτουργία τους, και οι οποίες δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της συσκευής. Η ισχύς της συγκεκριμένης εγγύησης περιορίζεται αποκλειστικά στη χρήση σωστών και πιστοποιημένων καυσίμων, στη χρήση πιστοποιημένων καμινάδων, καθώς και στη σωστή τοποθέτηση του προϊόντος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις προδιαγραφές του εγχειριδίου οδηγιών. Δε φέρουμε ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε βλάβη σε άνθρωπό, ζώο ή υλικό αντικείμενο ή για  οτιδήποτε τυχόν προκύψει λόγω εγκατάστασης ή από κατασκευαστική αστοχία ή από κακή συντήρηση ή συνήθη / κακή  χρήση του προϊόντος, ή από χρήση ακατάλληλου καυσίμου και καμινάδων.